NRC 13-9-19

 

Voor onze ‘sfeer’verslagen van de bijeenkomsten in Ven-Zelderheide, Milsbeek en Middelaar:

KLIK  HIER

KLIK HIER voor de bevindingen van een bewoner, die even in de ’lob’ is gedoken

https://neetegendevloedgolf.petities.nl/
Svp Teken en deel onze petitie!

Artikel 2-9-19 De Limburger.jpg

Klik op de artikelen om ze te kunnen lezen

14-8-19 Jordy Rutten.jpg De Gelderlander-19-07-19.jpg 28-7-19 Gerie vdL Maasburen.nl.jpg Sengers De Gelderlander 26-7-19 deel 2.jpg

Maasdriehoek

13-08-19

Dijkgraaf 13-8-19 Maasdriehoek.jpg

De Limburger 2-9-19

Maasdriehoek ingezonden brief 3-9-19b.jpg

Ingezonden brief -Maasdriehoek 3-9-19

Leven met de Maas - H.J.G. Van Heel

Gennep Nu Wiel van Dinter.jpg

Gennep Nu - Wiel van Dinter

Maasdriehoek ingezonden brief 3-9-19a.jpg Commentaar NDTV.jpg OPen Brief Th.v.Brunschot.jpg

Ingezonden stuk Maasdriehoek - Jordy Rutten

14-08-19

Nee tegen de Vloedgolf is momenteel in gesprek met diverse politieke partijen in de betrokken gemeentes. Wij houden u op de hoogte.

Inmiddels liggen er ook op diverse plaatsen papieren handtekeningenlijsten voor de mensen die niet zo thuis zijn op het web: Kijk bij de Spar en bij tuincentrum De Kroon in Milsbeek, bij Garage/tankstation  V.d. Berg in Plasmolen, tankstation/gasvulstation/shop Fransman in Ven-Zelderheide,  MFC De Koppel in Middelaar, de PLUS in Mook, Pizzeria Grillroom Cafetaria de Klok Ven-Zelderheide, Supermarkt Weijers Ven-Zelderheide, MFC de Uitkomst Ven-Zelderheide, Kapsalon Mariska Ven-Zelderheide, cafe de Pub Ottersum, Alles voor uw huisdier Bert Janssen Ottersum, Cafetaria Buitenzicht Gennep, Bloemenzaak Van Riet Gennep, De Huiskamer Ven-Zelderheide

Open brief van Theo van Brunschot uit Plasmolen aan B & W van de gemeente Gennep, 27-9-2019

Theo van Brunschot uit Plasmolen schreef een open brief aan burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep, 27 september 2019.

Sinds begin oktober staan er nu nog twee mogelijke oplossingsrichtingen op de website van ”Lob van Gennep”: De optie Dubbele dijken (om de kernen) en met schuif, en de optie Verbindende dijken (met de schuif), maar eigenlijk ondergraaft de projectgroepLvG de optie ‘dubbele dijken met schuif’ zelf al, omdat deze de dorpskernen juist niet beter zou beschermen. Dus LvG  biedt in feite nog één ‘oplossing’ t.w. DE SCHUIF. Er zijn 5 ingezonden alternatieven toegevoegd, waarvan men zegt die te zullen onderzoeken.  Klik HIER.

In het herfstnummer van TOPIC staat een gelikt artikel van de projectgroep Lob van Gennep, over de toelichting van dijkgraaf Van der Broeck, een fervent aanhanger van de ‘schuif’. De argumenten zijn alom bekend, want ze worden keer op keer en overal herhaald. Klik HIER voor onze kijk op de zaken.  

De Gelderlander 12-9-19 en

Commentaar NTDV

Wie zijn wij?

Nieuws!

EN NU?

Waar gaat het om?

KLIK HIER voor de bevindingen van een bewoner, die opnieuw in de ’lob’ is gedoken


19-11-19 Stuurgroep Lob van Gennep wil voor iedereen dezelfde schadevergoeding (huizen voor en na 1996) bij overstroming. Opm.: Als dat al zou lukken, want dan moet er juridisch een en ander gewijzigd worden. Bovendien: Bij overstroming is er geen sprake van schadevergoeding, hooguit van een tegemoetkoming op basis van de Wet Tegemoetkoming Schade bij rampen en grote ongevallen (Wts). Schade bij opening van een schuif staat hier trouwens los van. Die is niet te verzekeren en de overheid kan/zal/wil hier ook geen toezeggingen over doen. KLIK HIER

De Gelderlander 20-11-19

20-11-19 Brief van Nee tegen de Vloedgolf aan B&W Gennep over bouwstop in het gebied. KLIK HIER

Naar aanleiding van de brief  aan B&W over de bouwstop in het gebied verscheen er een artikel van Frank Houtappels in de Gelderlander. Opm. KLIK HIER

IMG_1519.jpg IMG_1519.jpg

De Gelderlander 22-11-19

Maasburen.nl.

28-7-19

Redactie Limburg de Gelderlander 18-07-19

Steun ons!

Contact

25 november 2019: Het Milsbeekse CNC staat te koop. Het gaat allemaal niet meer zo goed met de champignons zegt de woordvoerder. Zonde dat ze in 2018 nog 22 miljoen hebben geïnvesteerd in de uitbreiding. De koning was er nog om het lintje door te knippen.

Voorbereidende raadsvergadering Gennep (25-11-19) .(Video van deze vergadering). Inmiddels is bekend dat de komende vergadering van gemeente Gennep, Mook&Middelaar en projectgroep helaas niet openbaar zal zijn. Waarom is ons vooralsnog onbekend.


Voorbereidende vergadering voor de raadsverg. 27-11-19 in Gennep.pdf

Alerte bewoners ontdekten dat het dijkvak 54d ter hoogte van Milsbeek (over een lengte van 400 m) lager is dan de aangrenzende dijkvakken richting Gennep en Middelaar. Projectgroep LobvanGennep vertelde dat alles - muv een stuk bij Ven-Zelderheide - nu op een beschermingsnivo zat van 1/250 (conform de oude waterwet). Men vroeg zich af hoe dat kon, omdat het lager oogt. Inmiddels heeft de heer Guido Toirkens van het Waterschap dat op ons verzoek uitgelegd: Dijkvak 54d is inderdaad ca. 30 cm lager, maar men heeft de bescherming door andere maatregelen aan dat dijkvak toch opgekrikt naar 1/250. Waarom die verlaging er dan toch in moest blijft onduidelijk. In de info-filmpjes werd hier niet over gesproken.   

26-11-19 Brief van NTDV aan de gem.raden van Gennep en Mook &Middelaar inzake de besloten bijeenkomst met de projectgroep LvG op 27-11-19. Hier is geen reactie op gekomen.

mail aan raad gem.Gennep en M&M.pdf 1Limburg 27-11-18.jpg

1Limburg 27-11-18

De Gelderlander-Hai Voeten 27-11-2018.jpg

De Gelderlander

27-11-18

Sengers De Gelderlander 26-7-19 deel 1.jpg

De Gelderlander 26-7-19

antwoord heer Toirkens.pdf

Inmiddels zijn er al ruim over de 1000 handtekeningen verzameld tegen ‘de schuif’ en  de waterbergende functie van ons woongebied. U kunt nog altijd tekenen! Zie op de home-pagina van deze website!

Het grote billboard op het terrein van ALBO langs de rijksweg-Milsbeek is net zo plotseling weer verdwenen als dat het er stond! Geen idee waarom.

Binnenkort meer nieuws over de komende inloop informatie-avonden van NeetegendeVloedgolf!

Een goede gelegenheid om ons vragen te stellen!

IMG_1670.jpg

27-12-2019: U kunt nu ook tekenen bij Hair and beauty by Linda Onderkant 11a in Milsbeek!